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The year I turned into Remy...

Have you ever seen Ratatouille? Remember the scene where Remy learns how to fully enjoy the taste of food by mixing it together? I do the same and that hasn't gone unnoticed to my beloved boyfriend who lately has had a blast with the improvement of my kitchen skills and the trial and error in between. 
I think I've always loved cooking... yet I've always denied it to myself and to anyone who has ever suggested it. 
At home it was my dad who cooked on a daily basis (my mom would take over for him on his birthday) and he really is a great cook, at some point of his life he even owned a sea food restaurant. 
When i was little i would go into the kitchen to see what he was doing and he would end up teaching me the basics of cooking, how to hold a knife, how to season fearlessly and how to cook the perfect steak in any term, cooking time ended up being a bonding activity for us and i learned how food was a great way to show someone you cared for them. 
Showing people that i cared for them was not my forté and that might be one of the reasons i avoided cooking or maybe it was the fear of being responsable for dinner time for the rest of my life 😂
This year has been full of things i didn't saw coming and I ended up in the kitchen with a lot more time and will that i could ever have imagined so i finally dared to fully blow my sweet cooking bubble. 
So much so that this Christmas i decided to take on the turkey (with a little help from my boyfriend for the technical details). 
I did a Merlot reduction with sweet pepper corns, ginger, rooibos vanilla tea, fresh rosemary and basil to inject the turkey and for the skin i made a mix of brown sugar, butter and pepper to turn it crisp. 
Not too bad for a rookie trying to emulate an animated film... 
Cheers to the endless possibilities that lay beyond our minds and to the unknown joys they might bring us 

Has visto la película Ratatouille?
Recuerdas la escena dónde Remy aprende a mezclar lo que come para así disfrutarlo más? Yo hago lo mismo y ése detalle no se le ha escapado a mi adorado novio quién se ha divertido mucho con la mejora de mis habilidades en la cocina y el ensayo y error para lograrlo. 
Creo que siempre amé cocinar... y también siempre me lo negué a mi misma y a cualquiera que llegara a sugerirlo. 
En mi casa era mi papá quién cocinaba a diario (mi mamá sólo lo hacía en ocasiones especiales) y él es un gran cocinero, incluso llegó a tener su propio restaurante de mariscos. 
Cuándo era niña entraba a la cocina para ver qué estaba haciendo y él terminaba enseñándome cosas básicas de cocina: cómo sostener un cuchillo, cómo sazonar sin miedo y cómo asar el filete perfecto en cualquier término, la hora de preparar la comida se volvió nuestra actividad juntos y aprendí que la comida era una buena forma de demostrar cariño. 
Por mucho tiempo mostrar cariño no era precisamente mi punto fuerte y puede que haya sido una de las razones por las que evitaba la cocina o tal vez el miedo a ser responsable por todas las comidas familiares por el resto de mis días 😂
Éste año ha estado lleno de cosas que no veía venir así que terminé metida en la cocina con mucho más tiempo y ganas de las que me pude haber imaginado y por fin me atreví a explorar mi amor por cocinar. 
Tanto que esta Navidad decidí hacer el pavo para la cena (con ayuda de mi novio para los detalles técnicos) Hice una reducción de Merlot con pimienta dulce, gengibre, té rooibos con vanilla, romero y albahaca para inyectar al pavo y para que la piel quedara dorada y perfecta hice una mezcla azúcar mascabado, mantequilla y pimienta. 
Nada mal para una principiante tratando de imitar una película animada... 
Un brindis por las infinitas posibilidades que se encuentran más allá de nuestra mente y por las desconocidas alegrías que pueden traernos. 

 
 

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